Valg af agn til havørreder

Valg af agn til havørreder

Valg af agn til havørreder i Aabenraa Fjord

Valg af agn til havørreder kan være svært for nogen og let for andre. Hver lystfisker har sin smag, og nogle fisker fast med agn, som måske ikke egner sig til netop den fjord eller kystplads de ynder at fiske på. Den slags lystfiskere har måske haft held et par gange med et bestemt blink og tror derfor, at det vil være det bedste valg, at fortsætte med det. Det har dog sjældent været en god løsning.
Hver havørred, hver fiskeplads og hver dag, nogle gange hver time, skal ofte angribes forskelligt. At begrænse sit valg af agn, begrænser ens fangster.

Kender man det område man fisker i, gør det naturligvis sagen lidt lettere. Kender man ikke Aabenraa Fjord, vil denne guide gøre det lettere at ramme rigtig første gang.

Pilespidsen

Pilespidsen er en meget overset lille havørredfanger. Blinket er effektivt, livligt og godt kastende. Det fås tilmed i fangstgivende farver til alle årstider.

Blinket er billigt, men er ikke så nem at få fat i mere… Det er en fejl fra producenternes side. Hvis dette blink ender med ikke at blive produceret mere, kan det ikke være på grund af sund fornuft, men derimod en forskruet forretnings-model.

Det kan fås i 7, 10 og 12 gram.

En af de butikker i landet, som stadig har dem er Neptun Fiskegrej i Ruds Vedby. Butikken er fysisk, men man kan bestille via. facebook, hvis man bor for langt væk.

Læs mere om butikken og bestil her: Neptun Fiskegrej…

Se denne video, hvor pilespidsen i sort/rød viser sit værd: Video…

Brug pilespidsen til havørrederne i Aabenraa Fjord uanset årstid. Blinket er i særdeleshed effektivt til sommerørrederne, samt de mere forsigtige ørreder i vintersæsonen.

Benyt de lyse varianter om sommeren og de mere mørke om vinteren. Vinterens fiskeri giver også mulighed for, at fange med de lyserøde varianter, samt de sort/røde.


Læs om fiskepladserne i Aabenraa Fjord, hvor blinket er fangstgivende her: Fiskepladser…


Snurrebassen

Snurrebassen er det mest populære kystblink i Danmark til fangst af havørreder. Men der er flere gode blink, som ligger på linje med- eller er lige i hælene på den, når det kommer til popularitet.

Blinket er støbt og malet i Danmark og laves i hånden.

Blinkets effektivitet og unikke kunnen:

Snurrebassen kaster godt uanset vind og vejrforhold. Det fås i smalle varianter, brede varianter, store og små.

Blinket laves i mere end 1000 forskellige farver. Meget imponerende, når der, som nævnt, er tale om et håndlavet og håndmalet blink.

Fælles for alle snurrebasserne uanset størrelser er, at de alle roterer/snurrer i spinstoppet. De er meget levende under indspinningen og især de der støbes med bredere bagdel, flakker rigtig meget. De der er smallere bagtil, flakker også, men ikke i så høj grad som de andre.

Savner man mere liv i sin snurrebasse, kan man forsigtigt bøje blinket, så det får mere spræl. Men husk at gøre det forsigtigt, eller kan malingen m.m. krakelere en smule…

Grunden til at netop denne agn får lidt mere opmærksomhed, er fordi den på mange måder var banebrydende for små grejproducenter i landet. Og fordi dens lige ikke var set før og effektiviteten af et blink på landsplan ligeså.

Og hvor kan Snurrebassen så købes og hvilke varianter dur til havørrederne i Aabenraa Fjord?

Valg af snurrebasser til Aabenraa Fjord:

Jeg anbefaler størrelserne fra NO 3 på 18 gram til NO 7 på 25 gram. Farverne er ikke helt ligegyldige.

Den kolde tid: Rød/sort – Pattegrisen – sort/kobberflaske – Brun/lyserød – sølv/blå/sort, Hundestejlen.

Den varme tid: Sølv – sølv/sort – hvid – hvid/grøn – sølv/blå – grøn/sort/hvid. Kan man få de snurrebasser med farve på forsiden, men med alu. bagside er det ofte en fordel.

Butikker som har Snurrebassen

Snurrebassen kan både købes online og i flere fysiske butikker…


Se en video med Snurrebassen her: Fiskevideo…


OGP Silling

OGP Silling er et danskproduceret blink. Støbt og malet i Danmark. Blinket er kendt for at kunne bruges året rundt, men er mest effektivt i vinterhalvåret. Efteråret, vinteren igennem, samt tidlig forår.

I vintersæsonen er det ofte en fordel, at fiske langsommere end ellers. Med Sillingen kan man netop det. Blinket er vel-afbalanceret, har en bred bæreflade, hvor vægten, som nævnt, er fordelt ligeligt. Derudover er det et rotationsblink. I det man stopper indspinningen, roterer blinket til den ene eller anden side, nogle gange begge dele. Alt i alt betyder det, at man kan fiske blinket langsomt og lave lange effektive spinstop.

Her er tale om et såkaldt gennemløbsblink, hvor linen føres igennem blinket.

Desuden kan blinket fås i flere end 100 forskellige farver, man kan også få den i en bred variant og i en del forskellige vægtklasser. Fra under 10 gram og op til 25 gram. Dette blink er fremragende til havørrederne i Aabenraa Fjord og har mange på samvittigheden derfra allerede.

Jeg anbefaler brune, rød-sorte og lyserøde varianter, til vinterhalvåret i fjorden. Gerne i vægten 17-25 gram.

OGP Silling kan købes online her: DS. Angelsport…
Det tager kun 29 minutter at køre til denne store grejbutik fra Aabenraa, som har alt – inklusiv OGP Silling.

Husk pas…

DS Angelsport-Center
Ochsenweg 72
24941 Flensburg

Man kan også bestille blinket via. facebook her: Neptun Fiskegrej…

Se denne video hvor en havørred fanges med OGP Silling i Aabenraa Fjord:

play-sharp-fill

Valg af agn til havørreder – andre effektive agn

Før cursoren henover hvert billede og se navnet på agnene.

/Jari P – Lystfiskeri Danmark

error: Content is protected !!